به گزارش خبرگزاری مهر، ماشاالله مریدی با تاکید بر اینکه مصرف دخانیات مهمترین عامل مرگهای قابل پیشگیری است، اظهار کرد: دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمی بودن بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطانزایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.
وی افزود: ترکیبات معطر، علاوه بر تأثیری که بر جذابیت و افزایش گرایش افراد به مصرف دارد، با ایجاد ترکیبات حلقوی سرطانزا در فرایند سوختن، تأثیر بیماری زایی این محصولات را به مراتب افزایش میدهد. هر وعده قلیان معادل مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار است.
مریدی با اشاره به عدم آگاهی کامل مردم از مضرات مصرف دخانیات و خصوصاً قلیان، این موضوع را عاملی برای افزایش مصرف مواد دخانی، بخصوص قلیان دانست و تاکید کرد: مصرف قلیان، دروازه ورود به مصرف سیگار برای نوجوانان و جوانان است.
رئیس مرکز بهداشت بندرعباس با اشاره به افزایش مصرف سیگارهای الکترونیک در میان افراد، تاکید کرد: ذکر این نکته ضروری است که خرید، فروش و واردات سیگار الکترونیک ممنوع است و هیچ مرکزی، حتی مراکزی که به شکل خاص برای فروش محصول دخانی دایر شدهاند، اجازه فروش سیگار الکترونیک را ندارند اما متأسفانه تمام محصولات الکترونیکی دخانی به شکل قاچاق وارد میشود و در این محصولات عمدتاً از نیکوتین، گلیسیرین و حجم عظیمی از مواد معطر سرطانزا استفاده میشود.
مریدی افزود: نیکوتین به عنوان یک ماده سمی و اعتیاد زا سبب میشود فرد در کنار سیگار الکترونیک از سایر محصولات دخانی هم استفاده کند؛ چرا که این وابستگی در فرد ایجاد میشود و با تجزیه و تغییر شکل مواد شیمیایی موجود در این ترکیبات در اثر واکنش الکتریکی، حجم عظیمی دود همراه با مقادیر زیادی مواد خطرناک و سرطانزا از جمله پروپیلن آلفا گلایکول ساطع میشود.
به گفته وی، تحقیقات نشان داده است که بیش از ۸۰ درصد افرادی که سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند، مصرف همزمان سیگار را هم دارند و اینگونه نیست که اگر کسی سیگار الکترونیک بکشد دیگر سیگار مصرف نکند؛ زیرا بعد از مدتی سیگار الکترونیک وابستگی روانی و جسمی فرد به سیگار را تأمین نمیکند.
نظر شما